4 Tips voor het beveiligen van je smartphone tegen diefstal

Je smartphone beveiligen is tegenwoordig heel belangrijk geworden. Dieven zijn op de loer, ze hebben zoveel verschillende manieren uitgevonden om smartphones te stelen. De locatie is ook niet bepaald, je kunt deze dieven overal meemaken. Men zegt daarom ook dat je ten alle tijden voorzichtig en alert moet zijn. Daarom geven wij hier 4 tips die jij kunt gebruiken om je smartphone te beveiligen tegen diefstal.

Tip1 Beveiligingscode plaatsen

voor uw toestel

Plaats voor de beveiliging van uw smartphone een code op uw toestel. Indien iemand gebruik wilt maken van uw smartphone, moet degene eerst weten wat uw code is voordat hij of zij toegang kan krijgen. Gebruik daarom ook een code die niet makkelijk is en die mensen niet makkelijk kunnen achterhalen.

Tip2 Maak gebruik van telefoonzoeken -apps

Maak gebruik van telefoonzoeken apps. Installeer een app op uw telefoon die u kunt gebruiken om uw telefoon te traceren. Met behulp van GPS kun je dan gauw achterhalen waar uw smartphone als laatst actief is geweest. In de meeste gevallen kun je ook zien waar je telefoon actief is en kun je de politie ook erbij halen.

Tip3 Maak gebruik van automatische backup en synchronisatie.

Automatische backup en synchronisatie is een hele handige en geweldige manier van het opslaan van uw eigen gegevens. U kunt foto’s en video’s automatisch laten opslaan op een email adres bijvoorbeeld. Indien iemand je smartphone heeft gestolen en niet bewust is hiervan en selfies zit te schieten, worden deze foto’s van de dief ook automatisch opgeslagen op uw email adres. Zo heb je dan gelijk bewijs waarmee je bij de politie kunt of waarmee u zelf op onderzoek uit kunt gaan.

Tip4 Blokkeer je abonnementen

We kunnen een diefstal niet van tevoren peilen en niet tegenhouden. Mocht het zijn dat je je telefoon toch kwijtraakt dan kun je het eerste en beste doen: Contact opnemen met je provider en je abonnementen blokkeren. Hiermee zorg je ervoor dat je alvast onkosten tegen gaat. Je blokkeer alvast het gebruik van je abonnement en soms kun je zelfs je simkaart blokkeren, gebruik van je telefoon wordt dan ook vertraagd in zo een geval.

Dit waren de top 4 manieren en suggesties die wij meegeven om uw smartphone te beveiligen voor en na een diefstal. Het zijn alleen maar manieren en suggesties, je kunt er zelf meer waarde aan toevoegen en meer tips verzamelen bij naasten en kennissen. Ook kun je online meer informatie opzoeken. Het is nooit te veel informatie, elke kleine tipje kan je helpen, dus maak er goed gebruik van.

4 Tips voor het beveiligen van je smartphone tegen diefstal

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *