Hoe gebruik je whatsapp op je pc?

Whatsapp is een leuke en snelle manier om in contact te komen met familie en vrienden. Het is een app dat bijna iedereen gebruikt en je zou er nu misschien niet zonder kunnen. Wist je dat je Whatsapp nu ook via je computer kan gebruiken? Whatsapp maakt gebruik van je telefoonnummer en heeft dus je simkaart nodig om te werken, dus het zal wel een beetje vreemd lijken dat je het ook op je pc kunt gebruiken. Maar het is gelukkig wel mogelijk. Je moet je smartphone wel in de buurt hebben want je hebt het nodig om Whatsapp op pc of laptop te installeren. Maar hoe gaat dit eigenlijk te werk?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  • Je moet eerst je webbrowser opstarten en dan de website van Whatsapp bezoeken, namelijk web.whatsapp.com. Wanneer je op de website bent, zul je meteen zien dat er een zwart-witte code is. Dit heb je nodig om je smartphone en pc te koppelen.
  • Nu moet je je smartphone erbij halen. Ga naar menu/instellingen en click daarna op ‘Whatsapp Web’. De camera komt nu in beeld met een vierkant middenin. Richt je smartphone op de pc en regel de vierkant zodat het over de code geplaatst wordt. de code wordt dan automatisch gescand.
  • Als het gelukt is, zal de hoofdvenster nu op je computerscherm verschijnen. Het ziet er ongeveer precies uit als de smartphone app.

Behalve berichten versturen, kun je ook alle andere handelingen plegen als op je mobiel. Je kunt emojis gebruiken, foto’s versturen, audioclips maken en een videochat starten. Er wordt niets op de server opgeslagen, maar alle berichten zijn wel weer op je smartphone app te vinden.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Het leuke van dit, is dat je niet telkens je smartphone eruit moet halen wanneer je je Whatsapp wilt checken. Op je werk kun je nu snel je Whatsapp checken zonder dat iemand dat zal merken. je kunt de bureaubladmeldingen inschakelen, zodat je meteen kunt zien wanneer je een chat ontvangen hebt. Linksboven je browser moet je kiezen voor Bureaubladmeldingen inschakelen. Click daarna op inschakelen. Ook wanneer je de browser geminimaliseerd hebt zul je meldingen krijgen. Zorg er wel voor dat je uitlogt wanneer je klaar bent.

Lukt de koppeling niet? Probeer Whatsapp op je mobiel aan te zetten. Dit lost meestal het probleem op.

Je ziet dus dat het heel snel gaat. Vanaf nu kun je ook via je pc Whatsapp gebruiken en kun je je smartphone gewoon in je broekzak laten.

Hoe gebruik je whatsapp op je pc?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *