De 3 beste apps om je smartphone te beveiligen

We zijn er ondertussen al helemaal gewend aan geraakt om apps te downloaden voor allerlei doeleinden. Denk maar aan apps die aangeven waar je de beste restaurants in de omgeving kan vinden of die je waarschuwen voor calamiteiten. Deze apps worden dus altijd geїnstalleerd op je smartphone. Maar heb je er ooit bij stilgestaan dat een smartphone ook heel kwetsbaar is voor ongewenste pogingen van “buiten” om informatie van je telefoon te halen en bovendien onherstelbare schade aan te richten?

Met onderstaande 3 apps kan je er de keuze maken om heel snel en handig je smartphone te beschermen:

Norton Security & Antivirus

Deze app is helemaal geen onbekende binnen de smartphone wereld, maar heeft daar zijn redenen wel voor. Veilig te downloaden via de Google playstore biedt deze app een actieve en passieve bescherming aan tegen apps die informatie van je smartphone willen stelen of ook schade kunnen toebrengen aan het besturingssysteem.

De passieve bescherming houdt in dat apps die worden gezien als potentieel gevaarlijk ook meteen in de gaten worden gehouden. Ook handig is de optie om je smartphone op afstand te laten vergrendelen na diefstal of wanneer je het kwijt bent geraakt.

Bitdefender Antivirus Free

Deze app is special bedoeld voor gebruikers die hun smartphone willen beveiligen en daarnaast ervoor willen zorgen dat hun telefoon niet te zwaar wordt belast door betreffende app. Bovendien is hij heel gebruikersvriendelijk en makkelijk te downloaden. Echt een app dus voor de “no nonsense” gebruiker die snel en eenvoudig zijn smartphone wil beveiligen.

Lookout Mobile Security

Deze beschermt je telefoon niet alleen tegen malware en virussen, maar heeft ook nog de optie om je smartphone op te sporen. Door de optie te gebruiken om een alarm over te laten gaan zullen dieven wel twee keer nadenken om de telefoon mee te nemen. Ook komt zo een alarm zeker van te pas om je telefoon op te sporen in het huis.

De betaalde versie van deze app biedt ook de mogelijkheid om het toestel op afstand te blokkeren en bovendien alle data te wissen. Zo ben je er zeker van dat je gegevens niet in de verkeerde handen terecht komen.

De bovenstaande apps zijn natuurlijk een klein deel van een enorm groot aanbod aan apps die beschikbaar zijn om je smartphone mee te beveiligen. Ze vallen echter wel op door hun gebruiksgemak en de opties die ze te bieden hebben.

 

De 3 beste apps om je smartphone te beveiligen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *