De drie beste apps voor backpackers

Backpacking is een bekend verschijnsel geworden over de hele wereld. Met je supergrote rugzak de wereld rondreizen, onbekende plaatsen bezoeken, kennismaken met vele culturen en tradities, nieuwe vriendschappen sluiten; niet een ieder is te vinden voor deze manier van reizen. Desondanks is backpacking erg populair, vooral onder de jongeren. Vele sectoren hebben ingespeeld op deze toenemende populariteit, door verschillende producten en diensten aan te bieden. Ook de technologie loopt niet achter. Men heeft namelijk, speciaal voor backpackers, een aantal mobiele applicaties (apps) ontwikkeld. Afhankelijk van de soort, helpen deze apps, de backpacker tijdens zijn reis, met van alles en nog wat. Omdat je, tijdens de reis, rekening moet houden met een heleboel zaken, spreekt het voor zich, dat er in reactie daarop, ook een heleboel verschillende apps zijn ontwikkeld. Wij kunnen ze niet allemaal hier aangeven, maar zetten alvast de beste drie apps voor backpakers op een rijtje.

Google Translate

 

 

 

 

Een van de belangrijkste dingen, waar je rekening mee moet houden, bij het bezoeken van een onbekende plek, is de taal. Om dingen gedaan te krijgen, zul je niet alleen de andere persoon moeten verstaan, maar ook jezelf verstaanbaar moeten maken. Met het engels (en een heleboel gebaren!) lukt het in de meeste gevallen wel, maar soms is er geen andere optie, dan een vertaler. Daar komt Google Translate goed van pas. We kennen Google Translate al jaren, maar hij is nu ook als een app te downloaden op onder andere iphones, android, windows en blackberry mobiele telefoons. Met deze app, kun je niet alleen geschreven tekst vertalen, gesproken berichten worden ook voor je vertaald. Belangrijk is wel, dat je de nodige talenpakketten download, voor je op reis gaat, zodat je ook zonder internet verbinding, kunt transleren.

XE Currency

 

 

 

 

Ben je van plan, verschillende landen te bezoeken en het een en ander te kopen, dan zul je rekening moeten houden met de aldaar geldende munteenheid. XE Currency helpt jouw bij het omzetten van een bepaalde valutasoort naar de andere. Hierdoor wordt je beschermd tegen bijvoorbeeld oneerlijke winkeliers en voorkom je, dat je onnodige uitgaven maakt. Het grote voordeel van deze app, is dat hij geen internet verbinding nodig heeft om te kunnen werken. Je kunt hem dus overal gebruiken. Het is gratis te downloaden op iPhones, Android, Windows en Blackberry mobiele telefoons.

Hostelworld

 

De meeste backpackers reizen met een klein budget. Er is dus weinig ruimte om bijvoorbeeld in een luxueus hotel te overnachten. Met Hostelworld kun je ook op onbekende plaatsen, opzoek gaan naar de meest voordeligste verblijfmogelijkheden en dan met name hostels. Deze app heeft er minstens 33000 lokaties, op verschillende plekken in de wereld, in haar bestand staan. Daarnaast kun je de app ook gebruiken voor het plaatsen van een reservering. Voordelig en makkelijk.

Tot slot

Backpackers hebben het niet altijd makkelijk, je moet rekening houden met een heleboel. Daarboven op is het reisbudget meestal niet erg groot. Om de backpackers onder jullie, toch enigzins te helpen, hebben wij de drie beste apps op een rij gezet. Als je van plan bent, die avontuurlijke wereldreis te maken, moet je deze apps, zeker op je smartphone hebben!

De drie beste apps voor backpackers

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *